Kan man vara en bra mamma?? ……..

utan att ha haft en själv, inte ens en närvarande pappa?

Frågeställningen är intressant och kommer från en gästskribent som kallar sig för Solveig:

Det är mycket som går sönder i en liten människa som inte får de grundläggande behoven tillfredsställda.
Det krävs stor styrka att klara att läka och ofta mycket proffessionell hjälp. Något bloggerskan inte haft eller orkat att skaffa sig i vuxen ålder.
Istället har hon alltid låtit hennes kärlekstörst som absolut största behov styra hela hennes liv.
Därför lämnade hon de äldsta barnen med pappan och sedan även den yngsta bebisen, hennes förälskelser har alltid haft större betydelse än den frånvarande kärlek hon aldrig kunnat känna för sina barn. När den yngsta dotterns pappan sedan ratade henne så blev han manifesterad med den svikande mamman i hennes eget liv och förevigt fördömd. Hon dömer sina barn att gå samma öde till mötes som henne genom att agera som hon gör.
Vad händer när hennes äldre barn förstår vad hon gjort?
Det kämpar för sina liv för att det inte ska vara sant. De dras hellre in i hennes galna liv för att slippa möta det. Så länge de ”dyrkar” henne så är de okej, den ”moderskärleken” är ytterst villkorad och helt utan personligt ansvar från hennes sida.

Läste en av de äldre döttrarnas blogg där dottern skrev att hon trivdes så bra hemma hos pojkvännen som bodde i källarvåningen hos sina föräldrar och hade alla tänkbara bekvämligheter installerade. Tv-kanaler, video/dvd, internet, spel osv. Mamman kommenterade genast i hennes blogg och började insinuera att dottern trivdes bättre där på grund av att hennes egen pappa skulle vara nyfiken och störa henne i hennes eget rum hos pappan. Dottern svarade i en kommentar tillbaka försvarande för sin pappa att det inte berodde på honom utan just de bekvämligheter hon räknade upp. Vilken frisk mamma ger sig på att smutskasta och underminera sina barns pappa offentligt på internet och dessutom i barnens egna bloggar? Samma mamma som inte vill tillåta barnen att ha sina upplevelser i sin vardag som de faktiskt bara spenderar med pappan, men hon tillåter inte ens det, det ska vara hennes sanning och version som ska gälla för dem. Det är pinsamt att läsa hennes tillrättavisande kommentarer i sina barns högst personliga bloggar. Du skrev ju själv om deras jultraditioner med pappan bland annat.

Denna ”mamma” övergav sina två äldsta barn  när de var småflickor och har även övergivit sitt yngsta barn, både handgripligen när dottern var en liten bebis och sedan genom att förvägra dottern få tillåtelse till den sunda och ytterst livsviktiga goda relation till sin far som borde få vara alla barn förunnade. Hon kämpar med näbbar och klor för att hennes barn ska få en precis lika taskig uppväxt som hon själv haft.

Själv har hon inte bidragit med mycket till någon av barnen, hon har inte ens orkat jobba och försörja sig, det hon gör nu är bara ett spel för gallerierna. Hennes sambo har lite högre moral än henne och det måste hon på något sätt leva upp till i sin kärlekstörst.
Jag tar hand om barn som sådana som hon förstört och det slår mig med förundran att dessa personer sätter så många barn till världen, denna bloggerska hade haft betydligt fler om naturen själv inte satt stopp. Jag beklagar men ibland är det ett av naturens välsignelser att inte fler skickas i olycka.

Annonser

54 svar to “Kan man vara en bra mamma?? ……..”

 1. hudhungerad Says:

  Jadu Solveig, jag har gjort liknande reflektioner som dig.
  Jag var dock tveksam över om jag skulle publicera ditt sista stycke men med tanke över hur hon hängt ut sin fd make, hans ex och tillika mamma till hans barn och barnet själv så kan man ju helt klart fråga sig hur det barnet som tragiskt dog hade fått haft en sund relation till sin far och det syskon det barnet då skulle ha haft på hans sida? Det skulle nog ha varit minst lika infekterat som yngsta dottern har det idag och det är inte hälsosamt. Med tanke på det och inget annat så valde jag att låta det stycket vara kvar.
  Alla barn förtjänar och har all rätt att få älska båda sina föräldrar och det liv de har hos dem oavsett om de lever ihop eller är separerade. Det är en nödvändighet för barn som ska växa upp till friska och fungerande vuxna.
  Det är allt annat än kärlek att förvägra barn den rätten. Den rätten finns även inpräntad i FN’s barnkonvention, något bloggerskan borde ägna tid åt att läsa på.

 2. Isdrottningen Says:

  Det är mycket märkligt att inte den Sociala myndigheten utrett ”bloggerskan” och/eller hänvisat till psykiatriker. Personalen är tränad att upptäcka dysfunktionalitet och ska värna om barns välbefinnande och barns rätt till umgänge med båda föräldrarna. Varför i hela friden får ”bloggerskan” fortsätta sitt destruktiva beteende både mot sina barn och omgivningen. Barnvårdspersonal, arbetsgivare m fl kan vittna om det psykologiska tillståndet men är det verkligen ingen som kan lyfta frågan till rätt instans? Frustration!!!

 3. Albin Says:

  All personal är inte så ”tränad” som man skulle kunna önska Isdrottningen. Denna damen är dessutom känd för att leva rena jävulen när hon inte får som hon vill så det finns nog även fega personer på socialkontoren som backar. Se bara hur hon skickar äldsta döttrarna till att skriva nya omdömen om serveringen där hon jobbar på Eniro, så otroligt omoget.
  Vill ge en eloge till Lisa som skänkte mig ett leende då hon hade en betydligt nyktrare syn på saken.

 4. Veronica Says:

  Jag vet inte vem jag tycker mest synd om här Albin.

  Visst är det synd om döttrarna som blir indragna i mammans konflikter, de fattar inte vad de kan råka ut för när de agerar så allierat på offentlig internetarena.
  De har inte kunskap att förstå vad deras mamma gjort mot sina medmänniskor därför att mamman berättar inte det, hon bara förnekar och hejjar på sina barn än värre för att slippa stå ensam för det hon faktiskt gör.
  Fick inte yngsta dottern anonyma samtal för någon månad sedan när hennes mobilabbonemang var registrerat på mamman?
  Det finns kockodårar överallt som inte klarar förtreten av att bli kränkt, bloggerskan kan ju kränka rejält så det kan mycket väl slå över för somliga.
  Borde inte mamman tänka bättre på sina egna barns säkerhet före att försöka vinna poäng i en konflikt som hon själv startat??? Jag förstår inte varför man vill utsätta sina barn som hon gör?

  Trots allt detta så tänker jag även på den stackars arbetsgivaren. Hon får ju hela sitt företag, sitt leverbröd!!!, indraget i en konflikt som bloggerskan startade för över 6 år sedan. Vill den arbetsgivaren verrkligen riskera att få stå för allt det med det varumärke hon försöker bygga upp i sitt företag?

 5. Jonna Says:

  Men hur i hela friden är hon funtad den där mamman?
  http://gulasidorna.eniro.se/query?what=get_plus_info&advert_code=68580361

  Skickar hon verkligen sina barn på frontlinjen för sina egna strider?

  Personalen på socialkontoret i Luleå verkar inte vara verklighetsförankrande om de godkänner sådana föräldrar som lämpliga.

  Jag håller med dig Veronica, stackars den företagsägare som får sitt företag indraget i mammans konflikter. Hon har inte bara mamman att tampas med, även barnen som skickas för att provocera med företagets namn tryckt på banderollerna. Mamman är väl bara en vanlig anställd och inte delägare väl??

 6. Butter Says:

  Men herrejösses! Nu har hon skickat BÅDA döttrarna att lämna omdömen? Vad är det för fel på henne egentligen? Skäms hon inte över att hon 1) beter sig barnsligt och ansvarslöst och 2) att hon skickar sina döttrar att skriva omdömen på Eniro och därmed blandar in dem i sina internetdraman?

  Jag skulle skämmas ihjäl om bloggerskan var min mamma, det här är ju riktigt pinsamt.

 7. hudhungerad Says:

  Jag kan inte annat än häpna och det hela är så beklagligt.
  Är mamman inte äldre än 13 år mentalt?

  Hon har hängt ut människor hon inte känner och har ingen aning om hur de reagerar. Vad jag förstår så känner hon inte de cafekunder hon hängt ut. Varken den pinkande mannen eller hans sambo. Hon känner inte mannen som hon tyckte tittade på andra kvinnor på fel sätt och inte heller hans sambo.
  De kan reagera hur snett som helst och ändå skickar hon ut sina barn som är fullt identifierbara med alla personuppgifter att gå i bräschen för henne.
  Det är ju skitfarligt.

  Hur vet hon hur alla andra som pressats till det yttersta i kränkthet tar det att hitta sig själva på internet?

  Vem värnar hon mest om i alla dessa konflikter hon drar igång?
  Inte är det sina egna barn.
  Inte är det andras barn.
  Inte är det de personer som står henne nära.
  Hon hänger ut dem alla, blottar dem så att vem som helst som läser hennes uthängningar med lätthet kan hitta var de bor och vad de har för personnummer. Mer info behöver inte någon som skulle vilja skada.
  Hon äventyrar sina barns hälsa när hon hetsar och viskar uppviglande påhejjande kommentarer i deras bloggar. Friskt? NEJ inte på en fläck!

 8. hudhungerad Says:

  Ja Butter, visst är det under all värdighet. Det är inte ett föredöme för en god förälder.

 9. Solveig Says:

  Hon är ingen förälder, hon är en förvaltare av de fasader hon behöver.
  Det är inte äldre än ett år sedan hon titulerade sig som kvalitetshomo där hon gjorde bot från alla män hon varit med.
  Idag omskriver hon sanningen till att hon är bi och gör avbön från alla andra förhållanden till förmån för den hon just nu är med. Det är så stiltypiskt för hennes sort. Snart kommer även denna partner höra till gruppen hon gör avbön ifrån.
  ”Den goda modern” är ett annat komplex hon lider av.
  Hon har övergivit samtliga av hennes tre döttrar och nu knyter hon ann till dem alla på ett ytterst omoget sätt. Alla tre döttrar finner på barns vis att de måste skydda sin mamma och de gör det.
  Även hon har skyddat sin mamma en gång i tiden och nu är hon trasig för den sakens skull. Lika trasiga kommer hon att göra sina barn när hon inte klarar att vara en ansvarstagande vuxen mamma.
  Hon borde ha sökt hjälp för länge sedan men hon offrar tydligen hellre sina barn.
  Barn ska inte behöva hjälpa sina föräldrar att reda upp situationer de själva försatt sig i. Denna situation innebär dessutom fara för barnens säkerhet. Det säger sig själv att mamman inte är vid sina sinnens fulla bruk.

 10. Solveig Says:

  Isdrottningen, Luleå socialkontor har tyvärr inte rykte om sig att vara särskilt handgripliga av sig. Jag vet inte om det smygit in en särskilt negativ kultur just där?
  Vad man kan göra är att vända sig till Justitieombudsmannen, den personen är skyldig att kontrollera att myndigheten sköter sig på rätt sätt. Bara här borde det ju finnas tillräckligt med material rörande barnens situation för att kunna konstatera att så inte skett.

 11. Arbetskamrat Says:

  Jag vet att han har ett helvete med hennes internetaktivitet.
  Idag är hon förbjuden att använda internet, ett desperat försök från honom att någon gång lyckas hävda oredan hon skapar. Han har börjat förstå vidden av alla människor hon förargat och fortfarande förargar. Det har inte varit helt klart för honom tidigare. Snälla, döm honom inte för detta, han har ju bara trott att det rört sig om en eller två som ljugit och hon haft rätt. Han är nu gift, bor ihop och är helt beroende av henne. Detta ställer hela hans tillvaro på ände, vi är oroliga för honom.

 12. sassa Says:

  jag håller verkligen med er om att socialen borde granska bloggerskan. hennes två äldsta barn bor ju som sin pappa, men det kanske är tid att fundera över om inte den yngsta dottern borde omhändertas. dock kan jag tänka mig att det är svårt att lägga fram konkreta skäl till varför dottern skulle omhändertas. vi vet ju alla hur bloggerskan fungerar; hon manipulerar och lyckas linda mänskor kring sina fingrar. men vi som kommenterar i denna blogg har följt denna mänska under många, många år, och det är därför vi lyckats upptäcka hennes rätta sida. vilka skäl tycker ni är tillräckligt konkreta och starka nog till att socialen skulle omhänderta hennes yngsta dotter? hurdant hon beter sig på sin arbetsplats kan ju inte ha med saken att göra, eller tycker ni det? en liten fundering bara. :/

  till dig arbetskamrat. jag tycker inte att det finns några skäl att försvara bloggerskans make längre. han ser till inte barnens bästa då han stannar kvar i förhållandet. vad menar du att han är beroende av henne? det är ju för sjutton han som är den utbildade med ett ordentligt och relativt välbetalt jobb. han kan väl gå när han vill? eller kan det vara så att han agerar som en förtryckt och misshandlad kvinna gör i förhållande till sin förövare? är det så att hon hjärntvättat, och manipulerat honom till den punkt att han känner att han inte kan lämna henne? det kan ju vara så också.

 13. jordgubbe Says:

  Arbetskamrat >> Försök få honom att ta sig ur det här nu!

  Hur många ska hon få mosa innan hon ger sig???!!

 14. Axel Says:

  Om jag inte minns fel så resonerade soc på ungefär samma sätt som soc i Stockholm hanterade utdelning av schäfervalpar till missbrukare. De trodde starkt att det skulle lära stackarna ta ansvar och jag befarar att det nu gått prestige i saken. Min dåvarande sambo jobbade under den perioden på socialkontoret i Luleå och var emot hanteringen men var inte färdigutbildad så hon hade inte så mycket att säga till om.
  För schäfrarna visste vi sedan länge att det gick det helt åt helvete, de flesta blev avlivade. Det var en helt misslyckad satsning.
  Personligen tycker jag att barnen utsätts för fara och det är en mycket olämplig miljö för dem. Bloggerskan var påstridig och direkt obehaglig att ha att göra med. Det stormade mycket kring henne och den barnomsorg hon hade för yngsta barnet. Jag förstår allvarligt talat inte varför inte pappan fick vårdnaden om barnet eller att barnet åtminstone fick bli omplacerad, det fanns en del som förespråkade det. Men tyvärr får de rätta sig efter chefen.

 15. Sonny Says:

  Men vad är det för fel på henne?
  Vill hon ha snäppar på näsan eller vad är problemet?
  Förstår hon inte att om hon skickar ut barnen i fälttåg så kommer de att få svar på tal??
  Nu läser ju hela Sverige om hennes döttrar på Eniro, är hon lycklig nu?
  Är det så här man behandlar sina barn och visar sig vara ett gott föredöme?
  Fy f*n vad beklagligt.

  För övrigt håller jag med Sassa när det gäller maken, han måste vara ett våp. På så kort tid kan han omöjligt ha blivit så misshandlad och trakasserad att han inte längre skulle våga göra något åt saken om han ville.

 16. hudhungerad Says:

  Arbetskamrat, jag förstår om han känner sig beroende på grund av det han lovat sina barn, han vill ju kunna stå för det. Även det han lovat hennes barn och de är det ju extra synd om eftersom de blivit svikna så många gånger nu. Men den de verkligen har blivit svikna av är deras egen mamma. Det finns en ansvarsskyldig här, även om hon inte vill axla det ansvaret så är det hon som är ansvarig när det gäller hennes egna barn.
  Men han vet väl av erfarenhet att det är expartners som skuldbeläggs och de vill han inte tillhöra. Prata med honom och ge honom stöd, det är det bästa som du och andra arbetskamrater kan göra.

  Sonny och Sassa, det kan gå väldigt snabbt att bli så pass beroende att man får svårt att backa ur. Jag har sett det ske vid flertal tillfällen. Det är inget jag önskar någon.

 17. Tapenade Says:

  Sonny, såklart att hon vill ha ”snäppar på näsan”.
  Hon vill ha reaktioner, det är så hon kännner att hon finns och berör.
  Hon bryr sig inte särskilt om det är bra eller dåligt, bara det reageras.
  Är det dåligt så får hon allt fler att reagera för då agerar även de få som finns runt henne och tycker synd om henne. Jag tror att det är största orsaken till att hon misshandlar andra människor i sin omgivning. Hon får extra stor uppmärksamhet när de misshandlade reagerar. Fiffigt va!!!??

 18. Jojje Says:

  Mina applåder går till Lisa.
  Vad är det där för mamma som skickar sina barn?
  Hon får mig att tänka på den där zigenarfamiljen utanför Haparanda, är de släkt?

 19. Ulrica Says:

  Nej Jonna, hon är ingen delägare, hon är bara en ”vanlig” personal på Smaka.
  Jag har mailat Anette för hon vet förmodligen inte om hur hennes företag dras in i bloggerskans tvivelaktiga internetaktiviteter. Jag har skickat länken till henne över hur denna personals döttrar skickas att skriva på Eniro.
  Jag har ett par kompisar på besök från skåne och de ville igår åka förbi Smaka bara för att spana in den sjuka tjejen som jobbar där.
  Företaget får visserligen uppmärksamhet på grund av det här men det är ingen som käkar där, det är koll på avstånd så man inte hängs ut på internet som gäller.

 20. Kaj Says:

  Sassa >> Rent psykologiskt så fungerar alla människor så att de vill leva upp till det som de deklarerat ut.
  Han blev på ett tidigt stadie indragen i bloggerskans offentlighet på internet. I blind förälskelse blottade han sig själv och sina barn.
  Människor som blivit illa behandlade och som kommenterade beteendet omvandlade hon till fiender. I hans stadie av förälskelse allierade han sig med henne.
  Han har tagit en ställning som han nu har väldigt svårt att ta sig ur eftersom den är så offentlig.
  Han har även involverat sina egna barn, sina skolkamrater och sin före detta fru.
  Detta har inte med utbildning att göra eller hur välbetald man är i sitt arbete.
  Han måste dras ännu längre ner i smutsen innan han förstår att han själv måste resa sig upp,
  så har det varit för alla andra också, han är inte ensam.

 21. Arbetskamrat Says:

  Ja precis så Kaj.
  Han är en mycket godhjärtad människa som vill alla gott.
  Han har trott på alla lögnaktiga historier hon beskrivit men börjar förstå att det finns en annan sida på det myntet.
  Hur ska han göra?
  Jag vet inte hur jag ska kunna hjälpa honom men det här är inte hans fel.

 22. Byn Says:

  Ja, ska man skratta eller gråta?!
  Vilken bedrövlig människa som ställer till det för så många som bara vill leva ett normalt liv med normala förhållanden.

  Att hon inte är helt 100 har vi ju konstaterat många ggr och att försöka nå fram till henne är ju omöjligt. Men visst är det konstigt att soc inget gör. Eller egentligen är det ju inte konstigt. Dom blir väl lika rädda och förvånade över vad hon är kapabel till, att dom som många andra bara backar. För att rädda sig själva! Tack och lov att detta forum finns som en ventil för drabbade!

  Jag hoppas att den nuvarande maken trots en period av blindhet ändå får stöd och uppmuntran att komma ur sin situation. Vi har ju sett andra som drabbats av hennes sk kärlek, och hur illa dom behandlats. Jag tror att den nuvarande maken tillhör en grupp som hon vanligtvis inte lyckas ”håva in” och som rätt snart inser att hennes beteende är förkastligt. Det finns intelligens, integritet och normalitet hos honom som hon inte kommer att kunna leva upp till.
  Jag tror också att hon kommer att jobba häcken av sig för att få ha honom kvar. Hon måste ju alltid bevisa något och nu ska hon allt bevisa att hon kan ha kvar den här mannen. Hon kommer nog att göra allt!
  Så låt oss göra allt för att stötta och förstå om/när han tar sitt förnuft till fånga!

  Tapenade har helt rätt! Snäppar på näsan är ju det hon lever på. Det är ju det enda hon har och som får henne att känna sig betydelsefull. Det bästa sättet att ”släcka elden” är ju att inte nappa på hennes krokar. Däremot ska man ju aldrig sluta att se till barnen som drabbas.

  Kanske detta skulle vara ett slutet forum för de som drabbats?
  Att hon har tillgång till det här forumet ger ju henne anledning att tro att hon betyder ngt mer än hon gör…..

 23. hudhungerad Says:

  Jag blir allt mer benägen att hålla med dig Byn.
  Jag tror att jag ska göra detta till ett slutet forum för de som är drabbade och deras nära som också vill vara med. Då kan vi även skriva mer öppet, jag känner att det finns behov för det.

 24. Albin Says:

  Då vill jag ha lösenordet, du har ju min mailadress hudhungerad.

 25. jordgubbe Says:

  Blir det ett slutet forum vill jag också gärna ha lösenordet. Mailadressen har du hudhungrerad.

  Herregud vilken röra detta är… Alltså… det går f*n inte in i mitt huvud HUR man lämna sina barn på det viset som hon har gjort!

 26. sassa Says:

  ”sonny”. vid närmare eftertanke så tror jag att det kan ligga något i vad ”kaj” säger; övergreppen (för jag vill faktiskt kalla det för övergrepp i det här fallet eftersom bloggerskan håller både maken och barnen i ett järngrepp där hon förleder dem då hon ömsom smeker och ömsom piskar dem till lydnad) behöver inte pågått under en längre tid för att den utsatte skall bli fast i ekorrhjulet. det skulle säkerligen vara pinsamt för maken om han bröt upp med henne, då han hela tiden hävdat att deras relation varit bra och att bloggerskan är en fantastisk kvinna som inte vill någon något ont. om han är en mjuk man, vilket han verkar vara, så är det säkert lätt för bloggerskan att linda honom kring sina fingrar och vädja till hans ömtåliga sidor. det är inget fel med att vara en mjuk mänska, man som kvinna, men det är så fruktansvärt lätt att bli utnyttjad. det är nästan som om personer som bloggerskan dras till omtänksamma mänskor då de säkert är mer benägna att ta hand om henne och försöka att förstå hennes borderlinestörda personlighet. MEN även om maken är beroende av henne, på så sätt att han inte kan lämna henne, så så förstår jag inte varför han inte bryr sig om sina egna barn mer än vad han visar att han gör i dagsläget. är inte kärleken till barnen starkare än beroendet av bloggerskan? det är just precis det som jag ställer mig emot; jag kan inte förstå varför han inte väljer barnen framför henne, även om det nu skulle vara så att han är fast i en relation med henne.

  ”att hon har tillgång till det här forumet ger ju henne anledning att tro att hon betyder ngt mer än hon gör” det var en mkt intressant frågeställning ”byn”! kan det vara så att bloggerskan njuter av den här bloggen, eller är det så att hon enbart lider av den? min tanke är att man är osynlig tills dess att en andra part bekräftar att man faktiskt existerar. det enda bloggerskan vill är att bli bekräftad. därför kan det ju vara så att även negativ uppmärksamhet gör att hon känner sig sedd!

 27. Fritidspedagogen Says:

  Jag hoppas att de människor som finns runt maken kan ge honom det stöd han behöver så han kan ta sig ur denna relation, den är inte hälsosam för någon…

  Sedan hoppas jag att pappan till de två älsta barnen kan hjälpa dem att se ”igenom” mamman så de upptäcker vem hon eg är…

  Å pappan till den yngsta, ta tag i alltihopa igen och försök få henne därifrån så att denna ”kedja” av inkapabla mödrar bryts…

 28. hudhungerad Says:

  Ja Sassa, jag tror på något sjukt sätt att hon njuter av den här uppmärksamheten.

  Minns Hjalmar Söderbergs dikt ”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst”
  Visst är det lustigt att jag kopierade från källan Forum för vuxna barn till narcissistiska föräldrar: http://vuxnabarn.narcissism.nu/board/viewtopic.php?f=20&t=11&view=unread

  Jag hade väl kanske haft lite högre förhoppning av att den ansättande kunde påverkas positivare av att få möta reaktioner över sitt eget agerande, att det skulle haft lite högre betänkelsegrund, men jag förstår mer och mer att den är inte möjligt. Dock har ju vissa framgångar nåtts, blogar har stängt och uthängningarna är inte längre av samma dignitet.

  Detta är inte en spegel som accepteras av förövaren, den avfärdas rätt och slätt som lögnare, ”dom är dumma mot mig som är så snäll” . Den som är och blir drabbad av bloggerskan har inte rätt till det den känner sig utsatt av eller hur deras tillvaro drabbas. Den ska bara tiga still och finna sig i behandlingen. Det finns noll förståelse för allt annat än bloggerskans egen konstruerade verklighet, drar man utanför den så blir det direkt obehagligt.

  Där håller jag med Kaj och även dig Sassa.
  Detta har redan offentliggjorts på en nivå som kan få den bästa att tveka för att backa. Alla vill ju lyckas med det de deklararerar, alla vill vara trovärdiga och ingen går med lätthet ut med att de faljerat totalt i sina bedömningar. Minns att förnekelse är alltid första steget i en sorg eller obehaglig besvikelse. Denna mänskliga egenskap är mycket lätt att utnyttja OCH den blir utnyttjad, det har vi ju ett flertal gånger bevittnat genom åren.

 29. Känner igen Says:

  Kaj och Hudhungerad, det är som om ni skrev om mig men jag vet att det varit flera som drabbats av samma sak. Jag drunknar bara som en i mängden, tyvärr. Men tack ändå, annars hade jag inte vågat skriva detta, då hade hon vetat vem jag var. Jag har mycket att förklara för mina barn.
  Mycket att kompensera som sårats. Tack och lov är jag ur det och på väg tillbaka. Tycker så synd om hennes barn men försöker låta bli att tänka på dem, de är någon annans ansvar, inte mitt längre.
  Tänk att hon kunde lura mig att de var mitt ansvar, att hon fick mig att känna att jag borde ta det ansvaret? Vem tog ansvar för mina barn från deras behov? Det var bara hennes behov som gällde fastän hon omskrev som om hon gav och jag skulle måste ge samma. Det var jag som gav och hon som slukade ALLT! No more.

 30. hudhungerad Says:

  Jag vet ju hur sjukt jobbigt du haft det ”Känner igen”.
  Du blev också tagen av en ”stormvind” där allt snabbt skulle deklareras.
  Där hon var den ”största och ljuvligaste” som fanns, hela omvärlden var tvungen att få veta det ”pronto”! Varför? Jo av den enkla anledningen att du skulle få svårare att backa.

  Du hann aldrig få tänka efter helt enkelt innan du vart insnärjd i alltihop och då var du tvungen att stå för den kärlek och lojalitet hon deklarerat.

  Vet du att det är stiltypiskt för kvinnomisshandlande män, det är precis samma som misshandlande kvinnor blir ursatta för i deras inledande relationer med dessa män. Jag vet inte hur en kvinnojour skulle reagera om du kontaktade dem men någonstans bör det uppmärksammas att beteendet är inte isolerat till förtryckande män. Det finns även förtryckande kvinnor som agerar på precis samma sätt.

 31. Butter Says:

  Off topic: Nu har alla omdömen försvunnit från eniro, för typ tredje gången nu? Vad tror ni har hänt? Och kommer bloggerskan fortsätta skicka sina döttrar att ge omdömen tror ni?

 32. Nelly Says:

  Tänkte bara inflika att det finns krisjuorer för män också, vet inte om det finns i alla län i Sverige men det kan vara värt att kolla upp. Tex. finns det ”Kriscentrum för män” på vissa håll, kanske det kan vara något för dessa uthängda,drabbade män som varit i Bloggerskans våld!?!

 33. sassa Says:

  nelly. men är dessa center för män som blivit drabbade av våld? jag vet att det finns center för män som misshandlar och som behöver stöd för att upphöra med att misshandla. men jag känner inte till center som stöttar män som blivit skadade.

 34. Nelly Says:

  Sassa, de jag känner till är för män som blivit drabbade av våld och psykisk misshandel av kvinnor (kanske även av andra män men det vet jag inte hundra). Min make har gått på ett sådant kriscentrum efter han separerat från sin psykiskt misshandlande dåvarnde sambo, och dom är ytterst proffisionella! Han fick verkligen jättemycket hjälp och stöd därifrån. Men jag vet som sagt inte om det finns överallt i Sverige eller bara på vissa platser.

 35. hudhungerad Says:

  Nelly, skulle inte din man kunna fråga dem om det inte finns något motsvarande i Norrbotten, de borde ju veta. Allt jag söker på träffar bara på män som misshandlar kvinnor och det känns ju inte rätt.

  I alla tider har män också varit misshandlade men det uppmärksammas väldigt dåligt. Har läst uppsatser om stalking bland annat där det framgår att mörkertalet är stort eftersom männen skäms, de borde ju vara ”stora och starka” nog att klara en sådan sak som en ”ettrig liten kvinna”. Fördomar javisst, men de lever djupt rotade.

  Arbogamålet handlar just om en sådan kvinna som blev besatt och började stalka sitt ex och till slut nästan lyckades slå ihjäl hans nya sambo och mördade hennes barn. Vi har haft massor med fall av stalkande kvinnor. För att nämna ett mycket gammalt exempel: Evert Taube hade också en, hon brände ner Sjösala som Evert skänkt till sin fru Astri. Det är förvånansvärt att kvinnors brutaliteter mot män genom tiderna uppmärksammas så lite trots att det förekommer väldigt ofta och är ett brott där kvinnor i förhållande till andra brott har en väldigt hög förekomst.

 36. hudhungerad Says:

  Butter, jag har fått viss info om att arbetsgivaren skulle vara präktigt irriterad över att få sitt företag indraget i den anställdes privata relationsproblem på internet. Det åsamkar henne en hel del extraarbete och hon är inte glad över Eniros omdömesfunktion i dagsläget.
  Bloggerskan hänger inte bara ut personer i sin och sin familjs närmaste omgivning och sin arbetsgivares kunder, hon hänger ju även ut sin arbetsgivares företag på mycket ofördelaktiga sätt.

  Det säger sig ju självt. Vem vill få sitt företag exponerat på det sättet på internet? Vem vill att deras företag ska förknippas med en relationshandikappad person som dessutom drar in sina barn i sina egna fajter? Det låter lika sjukt som den familj med romer (eller vilken gren av zigenare de nu tillhör?) utanför Haparanda som terroriserade en hel by och nu är både föräldrar och barn dömda för de trakasserier de utsatt sin omgivning för. Allt från början uppeldat av föräldrarna till barnen, däri ligger likheten.

  Ingen uppskattar att deras företag besöks bara för att kolla in ”miffot” som anställts. Man vill ju ha besök av anledningar att man verkligen är bra, oklanderlig och högst besöksvärd.

  Dåliga rykten sprids fort och är svåra att reparera.
  Bra rykten kräver mycket arbete och att man lyckas behålla nivån.
  Här har nivån tyvärr dykt i botten och allt det goda som byggts upp puts väck.
  Jag avundas inte hon som äger serveringen, detta måste vara en svårknäckt nöt.

  Jag fattar dock inte hur man kan drista sig till att äventyra sin försörjning, är hon inte rädd om den när hon agerar som hon gör? Förmodligen inte, den verkar inte vara tillräckligt värdefull.

  Det är ju bara att kolla besökarnas uppfattningar här.
  Jag går inte in och äter där när jag passerar Luleå och den serveringen. Många av er som besöker denna blogen gör det inte heller på grund av en viss anställds internetaktiviteter. En del vittnar om att de visserligen stannar till med sina kompisar för att de har önskemål att kolla in ”miffot” som jobbar där. Ingen av oss bringar dock företaget några intäkter, vi delger dock alla i vår omgivning våra omdömen om serveringen och de gör likadant i sin tur, och de i sin tur, och de i sin tur ………. Det om något är vad företag kallar att drabbas av riktigt Bad Bad Will!

 37. Kaj Says:

  Vore jag arbetsgivaren så skulle jag milt sagt vara irriterad, jag skulle nog vara rosenrasad. Detta är att missbruka ett förtroende, var det ingen som skrev om missbruk mot huvudman? Detta är ju ett solklart exempel på det.

  Bra att hon agerade och tog bort alla omdömen och hoppas att Eniro snart inför att man kan spärra sitt företag från att få omdömen över huvudtaget. Jag skulle inte vilja medverka med mitt företag på Eniro om jag inte kunde ha den valfriheten. Men så klart, hon vill ju att kunder ska kunna hitta dit, frågan är bara vad som är priset när hon har de anställda och dess döttrar som hon har. Jag skulle inte vilja vara den företagaren, satan vilket dilemma hon har just nu.

 38. sassa Says:

  jag kan inte sluta tänka på döttrarna. jag tycker så synd om dem. de försöker att upprätthålla en fasad och leva ett normalt liv fastän att de har en mor som har ett beteende som är långt ifrån acceptabelt. 😥
  detta var bara en parentes. men jag var tvungen att skriva av mig efter att jag kikat in på den ena dotterns blogg.

 39. hudhungerad Says:

  De försöker alla tre leva normalt men både kompisar och deras föräldrar vet just det de inte vill tala om eller ens känna till ….
  Jag tycker jättesynd om dem och nu är ännu fler barn inblandade på samma vis.

 40. Nelly Says:

  Hudhungerad, maken går inte på Kriscentrum för män längre och jag tror inte han skulle vara så pigg på att göra efterforskningar på om det finns i Norrbotter tyvärr.
  Kriscentrum för män är till för män i alla kriser som skilsmässor, män som utverkar våld, och män utsatta för våld. Det är inte specifikt för det sistnämnda.
  Hoppas det finns något liknande uppe i Norrbotten.
  /Nelly

 41. Malin Says:

  Länge sen jag skrev ett inlägg här, men jag läser titt som tätt.

  Finns något som heter mansjouren som finns runt om i landet. Vet inte om det är något liknande ni letar efter?

  http://www.mansjouren.nu

 42. Anonym Says:

  Stackarn, jag vet vem han skriver om:
  Anonym (Drabbad)
  Mina barns mor lider förmodligen av borderline eller annnan personlighetsstörning.

  Jag vet inte längre vad jag ska göra, jag har försökt allt för att inte förarga henne men nu har hon dragit in barnen allt mer i hennes sjukdomsbild och de är så lojala mot henne, något jag tidigare tillåtit henne då det hållt sig på en någorlunda normal nivå.

  Barnen bor hos mig så de påverkas inte dagligdags men jag oroas ändå av den påverkan hon gör på dem. Hon drar in dem i sina konflikter med sin omgivning och de är nu indragna i en konflikt med hennes arbetsgivare och det på internet, fritt för alla att bevittna. De är mycket oroade över hennes försörjningsförmåga och hon har aldrig klarat att betala mig för deras försörjning, det är en bit jag fått klara helt själv plus att hon har fler barn, en dotter där jag antar att den pappan fått ta den största biten.

  Varför bryr sig inte soc om att hantera sådana här saker?
  Jag har alltid varit tvungen att bejaka hennes nycker att umgås fastän hon i övrigt varit tämligen ointresserad. Personligen tycker jag att hon förverkat sin rätt att ha barn hos sig över huvudtaget.

  Källa – http://www.familjeliv.se/Forum-4-50/m39995328.html

 43. hudhungerad Says:

  Anonym, det där kan ju stämma in på många även om det är väldigt träffande i ett specifikt fall. Dock är det tragiskt varhelst barn blir indragna i liknande.
  Föräldrar med personlighetsstörningar och andra mentala åkommor behöver hjälp och stöd, det är ingen tvekan om den saken. Deras barn behöver ännu mera stöd och hjälp men i dagsläget verkar de offras för förälderns behov, det är sjukt.

 44. Lustigt Says:

  Hahaha, nu har omdömena kommit tillbaka, har Eniro fått spunk?

 45. hudhungerad Says:

  Jag hann se det Lustigt.
  Det där, hrm ”berömmet”, såg inte snyggt ut när det framkom att det var en anställds döttrar som skrivit det plus att det framkom ytterligare hobbys man kan drabbas av från samma person. Det måste ha varit Eniro som fått ”spunk”, för jag har svårt att tänka mig att arbetsgivaren önskat tillbaka de omdömena?

  Dock verkar det vara borttaget nu, jag rapporterade omdömena för jag tycker att det drabbar en oskyldig person, detta är ju dessutom företagsägarens leverbröd. Ytterligare en som drabbas av att bli uthängd och få negativ publicitet.
  Jag fattar inte att man kan göra så mot en så reko person som faktiskt tar en risk, visar upp ett förtroende och anställer en långtidsarbetslös som dessutom inte på ett flertal år, ens under högkonjunktur, klarat att visa så pass mycket framfötter att den kunnat fixa sig en anständig försörjning. Man ska aldrig bita den hand som föder en, illa, mycket illa.

 46. Albin Says:

  Jag tror att det är hon som levt jävulen på eniro och protesterat mot att döttrarna censurerats. Sen har eniro bara för att jävlats lyft tillbaka alla omdömen. Och sen har den stackars arbetsgivaren och du hudhungerad fått anmäla det olämpliga i att de ligger kvar.
  Håller ni det för ologiskt för att vara sannt? Jamän då har ni hittat precis rätt. Det finns inget logiskt där, det är bara att gå tillbaka genom åren och se, logik är inte den starka sidan att skryta med.
  Alla som tagit sig ur har förbannat att de inte såg det som var så uppenbart. Hon är inte smart.
  Se bara hur hon hängde ut dig hudhungerad. Det var smutskastning hon var ute efter men hon bidrog bara till att vi alla hittade hit, din blogg har legat på topp i många omgångar så jag antar att antalet bara ökar.
  Alla som vet hur hon fungerar fattar bara sympatier för de som utsätts, vi vet ju vars skon klämmer.

 47. Malin Says:

  Jag är inne på precis samma sak Albin.
  Jag vet hur hon fungerar och hur hon ansätter sina medmänniskor.
  Trist att hon inte förstår bättre. Hon skulle mycket väl kunna vara en förtjusande människa om hon inte var så beroende av reaktioner. För henne spelar det ingen roll om dom är positiva eller negativa, bara det är reaktioner.

 48. Albin Says:

  Alla människor skulle vara förtjusande Malin, om dom bara förstod att skilja på friskt och sjukt. Det krävs en viss självinsikt för det. Den insikten har tyvärr inte alla beteendestörda personer.

 49. Fritidspedagogen Says:

  Titta på länken http://www.psykopat.se… och gör din egen bedömning…

 50. Albin Says:

  Den ytliga översikten skulle kunnat vara en direktriktad beskrivning.

  Hur många gånger har vi inte bevittnat i bloggen, hur andra människor kritiseras och hånas för sådant som ”psykopaten” än värre sysslar med själv och då helt samvetslöst utan skrupler:
  ”En psykopat vet vad som är rätt och fel, men tycker att han står över de regler och normer som finns i samhället. Hon saknar vad man normalt kallar samvete.”

  För en del har tyvärr även denna sida varit kännbar:
  http://www.psykopat.se/gift-psykopat.php

  Hujedamej!

 51. FD Says:

  Ja Albin, jag förstår vad du menar.
  Jag vet inte hur många barn hon skulle haft om hon fått igenom alla sina krav på alla hennes män. Hon krävde den ´kärleksgåvan´ som bevis. Sjukt dramatiskt.

  Jag är så lycklig att jag klarade mig undan att leverera. Senare benämnde hon dramatiken som _sin_ ´kärleksgåva´ och jag tycker så synd om dom papporna som gick på det. De fick precis som du länkar Albin. En helvetes situation där de hade svårt att värja sig från mamman när det handlade om deras gemensamma barn. Jag förstår han som flydde över 100 mil bort. Han kunde inte låta alla i familjen att få gå under för hennes sjukas skull. Stackars deras lilla gemensamma barn, men ansvaret ska falla på den som åstadkom det hela, det var helt och hållet den sjuka mammans skull. Hårt för ett barn att en dag inse hur fört bakom ljuset det blev.

  Jag har läst vad hon skriver om er här och hur hon vältrar sig i att ni skulle vara avundsjuka. Det är ett önsketänkande och ett försök att smutskasta. Vi som har lösenordet köper inte allt, många av oss vet och du ska få veta vad som skrivs hudhungerad, jag mailar dig.

 52. hudhungerad Says:

  Bra att du tänkte med ”rätt” huvud FD, det har besparat dig massor av bekymmer.

  Jag vet sedan länge att hon frotterar sig med att vi skulle vara avundsjuka över hennes ”fantastiska” liv, det känns säkert bra för henne att inbilla sig det, åtminstone för stunden. Jag tror att det hör till sjukdomsbilden, ingen som mår riktigt bra behöver den inbillade jämförelsen med att andra skulle vara sämre eller avundsvärt sneglande. En sund välmående person är ju nöjd oavsett vad andra har. Det borde väl till och med en sjukskötare känna till?

 53. Albin Says:

  Haha, sjukskötaren hör ju för f*n inte, han är lomhörd så vad känner han till?
  Har också fått tillgång till skriverierna så jag känner också till hennes inbillningar. Visst gäller det att tänka med rätt hövve.

 54. Albin Says:

  Hallå Hudhungerad!!
  Vars har du tagit vägen?
  Du brukar vara snabb att svara på mail men nu har det varit tyst i 5 dar.
  Du får inte sluta skriva, du behövs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: